Het belang van tijdregistratie

Terug naar nieuws

Het belang van tijdregistratie voor bedrijven

TijdregistratieTijdregistratie zorgt voor rust en vertrouwen in een bedrijf. Het legt de aan- en afwezigheden op een neutrale manier vast en zorgt ervoor dat er objectief beoordeeld kan worden. Daardoor ontstaat er een wederzijds vertrouwen bij de werkgever en de werknemer.

Stel dat iemand bijvoorbeeld later begint dan gebruikelijk, en vervolgens langer blijft dan de rest van het personeel, zal iedereen het hebben over hoe laat die ene collega was. Wanneer zij echter hun dag mogen afsluiten, blijft die ene collega nog zitten op kantoor, maar dan zonder getuigen...

Belangrijke argumenten voor het invoeren van tijdregistratie

 1. Vertrouwen scheppen
  Het tijdregistratiesysteem legt de aan- en afwezigheid neutraal vast. Dat schept vertrouwen en het is objectief.
 2. Kostenbeheersing
  Tijdregistratie stelt u in staat om bedrijf- en personeelskosten op een transparante manier voor te stellen en te analyseren.
 3. Openheid
  Dankzij een goede tijdregistratie heerst er openheid in het bedrijf. Zowel medewerkers als leidinggevenden kunnen de gegevens inkijken, beoordelen en indien nodig ook bijsturen.
 4. Flexibiliteit
  Elke werknemer heeft verschillende verantwoordelijkheden. Zo kan een jonge moeder er eventueel voor kiezen om iets vroeger te beginnen dan de rest van haar collega's, zodat ze na het werk de kinderen kan afhalen. Dankzij tijdregistratie is het mogelijk om die wensen te vervullen en u als werkgever flexibel op te stellen. Dat draagt bij tot de tevredenheid van uw werknemers.
 5. Vereenvoudigde loonadministratie
  Het is bij de verloning belangrijk dat u beschikt over de juiste gegevens. Dankzij een tijdregistratiesysteem krijgt u een handig overzicht over de gewerkte uren, afwezigheden, overuren, verlofplanning, het recht op een kilometervergoeding, ...
 6. Gemakkelijk voor verlof aanvragen
  In veel bedrijven verlopen de verlofaanvragen nog op zeer primitieve wijze. Vaak is dat nog aan de hand van een verlofbriefje, dat vervolgens door de werkgever in een Excel-bestand opgeslagen wordt om naar de HR-afdeling te sturen. Daar kan heel wat tijd door verloren gaan en de kans op fouten is bijzonder groot. Een tijdregistratiesysteem zorgt ervoor dat u een handvol stappen kunt overslaan en zo dus heel wat tijd zal besparen.

Wilt u ook een tijdregistratiesysteem hanteren in uw bedrijf? Contacteer ons dan voor meer informatie.